Recent Posts

  Homoseksuell transe bergen menn

  homoseksuell transe bergen menn

  Ts er ikke en legning. Det forteller ingenting om individet føler seg tiltrukket av menn eller kvinner. Også kjønnskorrigerte kan ha homofil legning. Nei, Kari har ikke det. Et menneske kan ikke skifte kjønn. Kjønnsskifte har vært brukt i alle år om behandlingen som tilbys ts-pasienter. Både media og fagfolk holder liv i denne definisjonen.

  Dette er misvisende og krenkende for den det gjelder og som ikke opplever noe kjønnsskifte. Ordet kommer sannsynligvis fra omverdenens opplevelse av at Kari var en kvinne og ble en mann. Fakta er at Kari aldri var en kvinne, men det så sånn ut. Det er umulig å endres fra å være det ene og bli det andre.

  Dette er selve kjernen i ts. En er sitt opplevde kjønn, men kroppen har ikke vært med på utviklingen. Det er misforholdet som er essensen her. På engelsk blir det mer tydelig, sex sitter mellom beina, gender sitter mellom ørene. Og det er mellom ørene vi er, føler, sanser og lever. En blir ikke trist i stortåa.

  Bare primitive skapninger som enkelte frosker og fisk kan skifte kjønn om det er for lite av et kjønn i dens habitat. Som nevn er ts en tilstand som er svært vanskelig for den det gjelder. Uoverensstemmelsen oppdages vanligvis i egen bevissthet i barneårene.

  Barn og kjønn er ikke så alvorlig. Det er fra puberteten og utover at tilstanden blir mer alvorlig. Kroppen får sine sekundære kjønnskarakteristika bryster, former, menstruasjon osv. Dette vil for ts-pasienter føles som et steg i gal retning.

  En opplevelse av seg selv blir bare enda mer feil enn den var. I tillegg blir relasjoner og seksualitet mer alvorlig fra puberteten av. Det stilles krav som er kjønnsavhengig. Forventninger oppstår i forhold til hva du kan, hvilke interesser og verdier du har, å få seg en kjæreste og å oppføre seg som forventet ut fra det kjønnet verden rundt ser.

  Disse kravene blir ofte vanskelig å fylle for den det gjelder. Livet blir et skuespill hvor en skjuler seg selv og sitt virkelige jeg. Livet blir en kamp som er både ensom og veldig ressurskrevende. Dette kommer i tillegg til de kravene som alle andre har, som skolegang, jobb og familie.

  Disse kravene blir ofte for mye for pasienten, noe som går ut over mentalhelsen. Angst, alvorlig depresjon og selvmordsplaner er ikke uvanlig.

  Pasienten er i en tilnærmet umulig situasjon som ofte oppleves som et mareritt som starter hver eneste dag når en våkner. Hvor mange som sliter med kjønn eller legning av pasienter i psykiatrisk behandling vites ikke, da mange ikke klarer å fortelle om dette.

  Skammen blir for stor. Sannsynligvis er det en høy andel av pasienter i psykiatrien som er der av grunner som behandlingsapparatet ikke får vite. Behandlingen av ts er naturlig nok somatisk. En kan ikke endre på opplevelsen av kjønn mentalt. Da må en korrigere kroppen slik at den harmonerer med egen opplevelse av kjønn. Etter grundig utredning får pasienten hormonell terapi i minst ett år, for så å bli korrigert kirurgisk. Resultatet er avhengig av kroppens utgangspunkt, alder og hvilken «vei» en skal i behandlingen, men de fleste får et veldig bra resultat.

  Ingen under 20 år tilbys behandling, som i Norge ligger under Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet. Ulempen med aldersgrensen er at kroppen har fått de sekundære kjønnskarakterene. Fordelen er at en er sikrere i avgjørelsen. Behandlingen kirurgisk er naturlig nok irreversibel. Diagnosen frafaller pasienten etter endt behandling. En er ikke transseksuell eller transperson etter dette.

  Akkurat som at en pasient med nyresvikt ikke har diagnosen lengre etter vellykket behandling. Der er dog de pasienter som definerer seg som transperson etter behandling. Det blir et slags varemerke og et ønske om å være noe litt uvanlig. Proklamering av dette kan da bli uheldig for dem som ønsker å gå videre og helst glemme den vonde fortiden. Mange pasienter sliter med en kompleks form for PTSD i lang tid etter endt behandling med en historie det er vanskelig å få fred med.

  Om pasienten selv klarer å legge den traumatiske fortiden bort, så klarer gjerne lokalsamfunnet å holde liv i sykehistorien. Det er liksom litt spennende og sensasjonelt. Andre synes gjerne det er feil, lureri, skammelig og veldig provoserende. Mange velger derfor å starte et nytt liv et annet sted i mangel på aksept, og mister mye siden alle har en form for nettverk. Summen av utfordringene i disses liv er brutale, som igjen fører til psykiske belastninger og kontakt med helsevesenet.

  Det finnes i dag bare én helsestasjon for personer med utfordringer innen kjønn og legning. Denne ligger i Oslo. Tanken er sådd om å få opp et lignende tilbud i Bodø, som et lavterskeltilbud lokalt og regionalt.

  De fleste i dag kjenner dette begrepet. Ordet kommer av homo som betyr ens eller lik. Fili betyr i kjærlighet til. Mange barn og unge vingler gjerne litt hva gjelder legning i oppveksten.

  Finne sæ sjæl, som det heter. For de fleste av disse var det en såkalt fase i livet og de lander trygt i heteronormens rede. At andelen er økende handler ikke om at tilstanden er økende, men aksept og opplysning i verden gjør at flere tør å vise det, i hvert fall i den vestlige verden.

  Forskjellen ligger i at en ved homoseksuelle tendenser får tenning på og ønsker å ha sex med en av samme kjønn, men kan likevel ha sitt liv innen heteronormen, også seksuelt, og vil være der. For homofile er selvsagt homoseksualitet like naturlig som heteroseksualitet hos heterofile.

  Forskjellen på de to begrepene er at det ene inneholder primært kjærlighet og ønske om en livsledsager, mens det andre handler om sex. Homofil som beskrivelse blir mest brukt om menn. Kvinner omtales gjerne som lesbisk eller lesbe.

  Også her blir ordene belastet grunnet brukt i hatsammenheng. Ordet lesbisk kommer fra at det en gang i tiden fantes et rent kvinnesamfunn på den greske øya Lesbos.

  Noen mennesker føler en kjærlighet til begge kjønn. Det kan være vanskeligere å være bifil, da det oppleves som en ustabilitet hos den det gjelder. Valg av partner blir vanskeligere da spekteret er større og livets fortsettelse til dels avgjøres av hvilket kjønn du velger. Dette skaper usikkerhet, også etter at valget er tatt.

  Biseksualitet er primært ønske om seksuell kontakt med begge kjønn. I dag er den kjente bokstavrekka LHBT lesbisk, homofil, bifil og trans en del utvidet.

  Den finnes definisjoner på flere legninger og kjønn. Det blir stadig oftere snakk om behovet for et tredje kjønn, noe som er mer akseptert i andre vestlige land. Felles for alle som har utfordringer hva gjelder kjønn, sex og legning er at en står på sidelinjen i forhold til de rådende normene i samfunnet. En føler seg i større eller mindre grad unormal. Hatkriminalitet fysisk eller psykisk vold grunnet rase, kjønnsuttrykk, legning o.

  Imidlertid er strap-on nærmest en fetisj for meg, og en svært viktig del av min seksualitet er å penetrere, fortrinnsvis menn, men også kvinner. Sammen med kvinner vil jeg nesten alltid være "mann", den dominerende, Sjefen. Når jeg av og til går på lesbeklubber så trekker jeg ofte i drag. Ja, jeg kaller det drag, men kanskje det riktige ville være å kalle meg transvestitt? Jeg føler meg stor som et fjell og kåt som en jungel når jeg ikler meg mannsuttrykk, det er mye lettere å sjekke damer, og de faller som fluer.

  Men min skeivhet dreier seg ikke bare om sex, i mine kjærlighetsforhold er det også gjerne en tvist: Nå har jeg funnet en veldig utradisjonell mann som jeg tror jeg vil dele livet med: Bare av og til på fetisj-fester. Derimot har han en kvinnelig identitet, og vurderte en stund om han skulle gå igjennom kjønnskorrigering.

  Han vil være underdanig i forholdet, vil jobbe deltid og stelle hjemme for meg. Jeg føler meg veldig mann sammen med ham, eller maskulin da. Egentlig vil jeg jo sprenge kjønnsbåsene, men likevel føles det så tilfredsstillende det forholdet vi har nå; på hytta er det jeg som hugger ved, han som rer sengene, jeg kjører bilen og han smører matpakke når vi skal på tur.

  Det ligger en stor glede for oss i å snu på de tradisjonelle kjønnsrollene. Min skeivhet synes jo ikke så godt for dem som ikke kjenner meg. Jeg tenker at jeg sikkert kunne finne en kvinne å dele livet med, men hittil har jeg ikke hatt lengre kjærlighetsforhold til en kvinne, åpenheten for det er imidlertid der. Jeg føler meg veldig hjemme i de skeive miljøene: Har lyst til å si litt mer om det med strap-on; jeg har etter hvert møtt mange bidamer som nettopp ser strap-on som et symbol på biseksualitet både hos kvinner og menn: Kvinnen som vil penetrere, være den aktive, mannen.

  Og bi mannen som vil penetreres, være den hengivne, i forholdet. Så selv med forhold til en mann, så føler jeg meg veldig bi med ham, eller egentlig homo. Det veksler jo også, noen ganger er vi begge feminine, andre ganger er begge veldig maskuline. Siden slutten av tenårene har jeg hatt venninner som var lesber, og jeg har vanket på kvinnekvelder i begynnelsen av tjueåra.

  Der fant jeg alltid damer å tenne på, nemlig butchene. Men aller mest føler jeg meg hjemme i mannlige homsemiljøer, f. SLM i Stockholm som av og til lar kvinner og transmenn være med. Jeg har hatt en homofil elsker, hvor jeg var den eneste «dama» han har vært sammen med han var «bear» og jeg hans «cub» , og en annen bifil mannlige elsker som så meg som sin homse-elsker, ikke som elskerinne.

  Vanskelig å forklare dette for folk, uten å fortelle masse om min seksuelle praksis. Jeg er en dame som liker å ha sex og forhold til menn som har sex med menn. Det er mange av oss der ute.

  Jeg ønsker å bli trodd på min skeivhet uten å måtte være åpen om alt dette, så derfor har jeg landet på å kalle meg bi.

  Være en åpen bifil. For få av dem der ute. Og så driver jeg og gløtter litt på trans-sløret mitt samtidig.

  Homoseksuell transe bergen menn

  HOMOSEKSUELL CHATROULETTE CASADA MASSASJE

  Ts er ikke en legning. Det forteller ingenting om individet føler seg tiltrukket av menn eller kvinner. Også kjønnskorrigerte kan ha homofil legning. Nei, Kari har ikke det. Et menneske kan ikke skifte kjønn. Kjønnsskifte har vært brukt i alle år om behandlingen som tilbys ts-pasienter. Både media og fagfolk holder liv i denne definisjonen. Dette er misvisende og krenkende for den det gjelder og som ikke opplever noe kjønnsskifte. Ordet kommer sannsynligvis fra omverdenens opplevelse av at Kari var en kvinne og ble en mann.

  Fakta er at Kari aldri var en kvinne, men det så sånn ut. Det er umulig å endres fra å være det ene og bli det andre. Dette er selve kjernen i ts. En er sitt opplevde kjønn, men kroppen har ikke vært med på utviklingen. Det er misforholdet som er essensen her. På engelsk blir det mer tydelig, sex sitter mellom beina, gender sitter mellom ørene. Og det er mellom ørene vi er, føler, sanser og lever. En blir ikke trist i stortåa.

  Bare primitive skapninger som enkelte frosker og fisk kan skifte kjønn om det er for lite av et kjønn i dens habitat. Som nevn er ts en tilstand som er svært vanskelig for den det gjelder. Uoverensstemmelsen oppdages vanligvis i egen bevissthet i barneårene. Barn og kjønn er ikke så alvorlig.

  Det er fra puberteten og utover at tilstanden blir mer alvorlig. Kroppen får sine sekundære kjønnskarakteristika bryster, former, menstruasjon osv. Dette vil for ts-pasienter føles som et steg i gal retning.

  En opplevelse av seg selv blir bare enda mer feil enn den var. I tillegg blir relasjoner og seksualitet mer alvorlig fra puberteten av. Det stilles krav som er kjønnsavhengig. Forventninger oppstår i forhold til hva du kan, hvilke interesser og verdier du har, å få seg en kjæreste og å oppføre seg som forventet ut fra det kjønnet verden rundt ser.

  Disse kravene blir ofte vanskelig å fylle for den det gjelder. Livet blir et skuespill hvor en skjuler seg selv og sitt virkelige jeg. Livet blir en kamp som er både ensom og veldig ressurskrevende. Dette kommer i tillegg til de kravene som alle andre har, som skolegang, jobb og familie. Disse kravene blir ofte for mye for pasienten, noe som går ut over mentalhelsen. Angst, alvorlig depresjon og selvmordsplaner er ikke uvanlig.

  Pasienten er i en tilnærmet umulig situasjon som ofte oppleves som et mareritt som starter hver eneste dag når en våkner. Hvor mange som sliter med kjønn eller legning av pasienter i psykiatrisk behandling vites ikke, da mange ikke klarer å fortelle om dette.

  Skammen blir for stor. Sannsynligvis er det en høy andel av pasienter i psykiatrien som er der av grunner som behandlingsapparatet ikke får vite.

  Behandlingen av ts er naturlig nok somatisk. En kan ikke endre på opplevelsen av kjønn mentalt. Da må en korrigere kroppen slik at den harmonerer med egen opplevelse av kjønn. Etter grundig utredning får pasienten hormonell terapi i minst ett år, for så å bli korrigert kirurgisk.

  Resultatet er avhengig av kroppens utgangspunkt, alder og hvilken «vei» en skal i behandlingen, men de fleste får et veldig bra resultat. Ingen under 20 år tilbys behandling, som i Norge ligger under Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet. Ulempen med aldersgrensen er at kroppen har fått de sekundære kjønnskarakterene. Fordelen er at en er sikrere i avgjørelsen.

  Behandlingen kirurgisk er naturlig nok irreversibel. Diagnosen frafaller pasienten etter endt behandling. En er ikke transseksuell eller transperson etter dette. Akkurat som at en pasient med nyresvikt ikke har diagnosen lengre etter vellykket behandling. Der er dog de pasienter som definerer seg som transperson etter behandling.

  Det blir et slags varemerke og et ønske om å være noe litt uvanlig. Proklamering av dette kan da bli uheldig for dem som ønsker å gå videre og helst glemme den vonde fortiden. Mange pasienter sliter med en kompleks form for PTSD i lang tid etter endt behandling med en historie det er vanskelig å få fred med.

  Om pasienten selv klarer å legge den traumatiske fortiden bort, så klarer gjerne lokalsamfunnet å holde liv i sykehistorien. Det er liksom litt spennende og sensasjonelt. Andre synes gjerne det er feil, lureri, skammelig og veldig provoserende. Mange velger derfor å starte et nytt liv et annet sted i mangel på aksept, og mister mye siden alle har en form for nettverk.

  Summen av utfordringene i disses liv er brutale, som igjen fører til psykiske belastninger og kontakt med helsevesenet. Det finnes i dag bare én helsestasjon for personer med utfordringer innen kjønn og legning. Denne ligger i Oslo. Tanken er sådd om å få opp et lignende tilbud i Bodø, som et lavterskeltilbud lokalt og regionalt. De fleste i dag kjenner dette begrepet. Ordet kommer av homo som betyr ens eller lik.

  Fili betyr i kjærlighet til. Mange barn og unge vingler gjerne litt hva gjelder legning i oppveksten. Finne sæ sjæl, som det heter. For de fleste av disse var det en såkalt fase i livet og de lander trygt i heteronormens rede. At andelen er økende handler ikke om at tilstanden er økende, men aksept og opplysning i verden gjør at flere tør å vise det, i hvert fall i den vestlige verden. Forskjellen ligger i at en ved homoseksuelle tendenser får tenning på og ønsker å ha sex med en av samme kjønn, men kan likevel ha sitt liv innen heteronormen, også seksuelt, og vil være der.

  For homofile er selvsagt homoseksualitet like naturlig som heteroseksualitet hos heterofile. Forskjellen på de to begrepene er at det ene inneholder primært kjærlighet og ønske om en livsledsager, mens det andre handler om sex.

  Homofil som beskrivelse blir mest brukt om menn. Kvinner omtales gjerne som lesbisk eller lesbe. Også her blir ordene belastet grunnet brukt i hatsammenheng. Ordet lesbisk kommer fra at det en gang i tiden fantes et rent kvinnesamfunn på den greske øya Lesbos.

  Noen mennesker føler en kjærlighet til begge kjønn. Det kan være vanskeligere å være bifil, da det oppleves som en ustabilitet hos den det gjelder. Valg av partner blir vanskeligere da spekteret er større og livets fortsettelse til dels avgjøres av hvilket kjønn du velger.

  Dette skaper usikkerhet, også etter at valget er tatt. Biseksualitet er primært ønske om seksuell kontakt med begge kjønn. I dag er den kjente bokstavrekka LHBT lesbisk, homofil, bifil og trans en del utvidet. Den finnes definisjoner på flere legninger og kjønn.

  Det blir stadig oftere snakk om behovet for et tredje kjønn, noe som er mer akseptert i andre vestlige land. Felles for alle som har utfordringer hva gjelder kjønn, sex og legning er at en står på sidelinjen i forhold til de rådende normene i samfunnet. En føler seg i større eller mindre grad unormal. Hatkriminalitet fysisk eller psykisk vold grunnet rase, kjønnsuttrykk, legning o.

  Han vil være underdanig i forholdet, vil jobbe deltid og stelle hjemme for meg. Jeg føler meg veldig mann sammen med ham, eller maskulin da. Egentlig vil jeg jo sprenge kjønnsbåsene, men likevel føles det så tilfredsstillende det forholdet vi har nå; på hytta er det jeg som hugger ved, han som rer sengene, jeg kjører bilen og han smører matpakke når vi skal på tur.

  Det ligger en stor glede for oss i å snu på de tradisjonelle kjønnsrollene. Min skeivhet synes jo ikke så godt for dem som ikke kjenner meg. Jeg tenker at jeg sikkert kunne finne en kvinne å dele livet med, men hittil har jeg ikke hatt lengre kjærlighetsforhold til en kvinne, åpenheten for det er imidlertid der. Jeg føler meg veldig hjemme i de skeive miljøene: Har lyst til å si litt mer om det med strap-on; jeg har etter hvert møtt mange bidamer som nettopp ser strap-on som et symbol på biseksualitet både hos kvinner og menn: Kvinnen som vil penetrere, være den aktive, mannen.

  Og bi mannen som vil penetreres, være den hengivne, i forholdet. Så selv med forhold til en mann, så føler jeg meg veldig bi med ham, eller egentlig homo. Det veksler jo også, noen ganger er vi begge feminine, andre ganger er begge veldig maskuline. Siden slutten av tenårene har jeg hatt venninner som var lesber, og jeg har vanket på kvinnekvelder i begynnelsen av tjueåra.

  Der fant jeg alltid damer å tenne på, nemlig butchene. Men aller mest føler jeg meg hjemme i mannlige homsemiljøer, f. SLM i Stockholm som av og til lar kvinner og transmenn være med. Jeg har hatt en homofil elsker, hvor jeg var den eneste «dama» han har vært sammen med han var «bear» og jeg hans «cub» , og en annen bifil mannlige elsker som så meg som sin homse-elsker, ikke som elskerinne.

  Vanskelig å forklare dette for folk, uten å fortelle masse om min seksuelle praksis. Jeg er en dame som liker å ha sex og forhold til menn som har sex med menn. Det er mange av oss der ute. Jeg ønsker å bli trodd på min skeivhet uten å måtte være åpen om alt dette, så derfor har jeg landet på å kalle meg bi. Være en åpen bifil. For få av dem der ute. Og så driver jeg og gløtter litt på trans-sløret mitt samtidig.

  Har prøvd å transe litt i mer offentlige sammenhenger, og det føles bra. Men først og fremst kaller jeg det drag-ing, jeg leker jo med maskuline stereotypier. Alternativ kunne jeg kalt meg panfil, en som tenner på alle slags kjønn, evt ikke bryr seg om kjønn, men syns der er en litt rar term. Postboks , Bergen Kontakt: Skeivt arkiv tar forbehold om feil i tekster og bildebruk.

  Ta gjerne kontakt dersom du mener noe ikke stemmer. Følg oss på Facebook , Twitter og Instagram. Ellers er jeg i åra, har store barn, lederjobb og lever i sentrum av en stor by.

  Send inn din historie.

  6. mar Mange forveksler begrepet trans-kjønnethet med både homoseksualitet og transvestisme. Men trans-kjønnethet handler om identitet og ikke. aug De fleste av barna som transer blir homoseksuelle menn eller lesbiske kvinner når de vokser til. Omtrent 20 prosent blir noe med «trans». des BIFILE KVINNER OG MENN OG TRANSPERSONER (LHBT- soner og ikke om homoseksuelle personer, ikke minst fordi lesbiske kvinner og homofile transpersoner, transepersoner, transseksuelle og personer som har.

  Escort oslo kåte homoseksuell mødre